DJUR - Misshandel, Handel, Ansvar & Utrotning :(

Allt är så hemskt... :( Många djur håller på o dö ut helt. Bla mitt lilla favvodjur tigern :(

Text om djurhandel:

Det är bara vapen och narkotika handeln som är större än den illegala handeln med djur.
Omsättningen för denna handel uppgår till svindlande 150 miljarder kronor. 150 miljarder kronor som djuren får lida för då pengar tydligen är viktigare än liv för människan.
Flera miljoner fåglar, tiotusentals apor, och oräkneliga antal andra arter dödas, säljs och lemlästas.
De blir till pälsar, skinn, plånböcker, stövlar, väskor, skärp,allt vad du nu kan tänka dig och mycket mer ändå.

Djurens skelett, inre organ, ögon, betar och doftkörtal blir till naturmediciner eller till trofeer.
Svansar mals ner till salvor, blod dricks för att ge styrka, ben mals ner för att ge botemedel mot reumatism, ögonen ingår i piller. Ja listan kan tyvärr göras ohyggligt lång.
För att pälsen inte ska "dö ut" och därmed mista sin glans och spänst så flås de flesta djur levande. Och de flesta helt utan bedövning.

Jag kan inte på något sätt överhuvudtaget förstå hur man kan göra något sådant. Hur kan man leva med sig själv när man vet att man plågar djuret.
Allt fler djur hotas av t.ex tjuvjakt och många är nära total utrotning. Koala, isbjörnar, sälar, tigrar, panda och havssköldpadda är det mest kända.

När en art försvinner eller krymper förändras förutsättningarna för alla andra, även för människor. Det kan vara något så enkelt som att en myrslok inte finns längre på en specifik plats och när myrsloken är borta så tar termiterna för sig av träden och hela skogar kan försvinna.


källa: mybeautifulfriday.com


Tigrar:

Redan denna månaden har 4 tigersorter dött ut! :( Tänk då om några år.

5 Jan 2011 Dog "Periyar Tiger Reserve Kerala" ut,
10 Jan 2011 Dog "Nilgiris district Tamil Nadu" ut,
12 Jan 2011 Dog "Brahmaputra River bank Kaziranga Assam" ut,
14 Jan 2011 Dog "Satpura Tiger Reserve Madhya Pradesh" ut.


källa: facebook.com


Djurmisshandel:

Det finns en sak som får mig att bli riktigt illamående och ledsen, och det är djur som råkar illa ut p.g.a vissa människor i vårt samhälle.
Hur kan man ens få tanken att göra illa ett oskyldigt djur, jag förstår inte hur man får in den tanken i sitt huvud, att vilja skada och till och med döda sina husdjur.
Hur många gånger har man inte hört otroliga historier, om hur vissa djur blir behandlade av vissa människor, och de blir inte ens straffade?!
Tänkte ta upp några fall i detta inlägg, för att visa hur grym verkligheten kan se ut för helt oskyldiga djur.

I grannkommunen Söderhamn var det en katt som blev torktumlad, dock inte av sin ägare, utan av några helt okända personer. Lider starkt med den här ägaren, tänk er själva att få beskedet att er katt blivit torktumlad till döds. Tänk er kattens kamp och smärta när den var i torktumlaren, vad den måste ha lidit fruktansvärt, pga några eller någon som fick den är hemska tanken att ens göra det mot en helt oskyldig katt.
http://helahalsingland.se/soderhamn/soderhamnc/1.1345149-tumlade-ihjal-katt-i-tvattstugan

I Kina blir en kattunge trampad till döds av en kvinna i klackskor, som filmas och läggs ut på inernet. Hur kan man ens komma på tanken att trampa ihjäl en stackars kattunge, och sedan lägga ut filmen på internet, för skojs skull?! Det här visar bara att vissa människor i vårt samhäle saknar förstånd.
http://www.expressen.se/nyheter/1.329079/trampade-ihjal-kattunge-ber-om-ursakt

I Norge fick några ungdomar iden om att plåga två kattungar. Den ena kattungen hade dom in i mikron, där den grillades till döds, medans de försökte slita av pälsen på den andra kattungen. Tänk er ägaren som sedan hittade sin döda katt i mikron, pga av några fulla ungdomar. Idioti säger jag bara.
http://wwwc.aftonbladet.se/vss/telegram/0,1082,63931071_852__,00.html

I Nyebron så hittades en hund skändad och dödad, svansen och öronen var borta. Familjen som ägde hunden blev uppringd av polisen när de hittade hunden, som hade försvunnit under natten. Tänk er familjens chock, att deras älskade familjemedlem blivit torterad till döds, av några personer som verkar sakna vett i skallen enligt min mening.
http://www.lerumstidning.com/nyhet_visa.asp?id=10616&sidnamn=NYHETER

I Göteborg hittades en hund vid namn Lucinda, stympad och dödad. Ägaren hade kopplat fast sin hund vid Ica, för att de skulle handla, sedan när de kom ut hade någon tagit hunden, ett dygn efter hittades deras familjemedlem dödad.
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.229966-lucinda-plagad-till-dods

Dessa är bara en bråkdel av allt som skett, och fortfarande sker, runt om oss.
Jag skulle vilja starta en förening där man stoppar djurplågeri, en förening där man visar att djur har lika mycket rätt att få må bra som alla andra i vårt samhälle.
Jag vill sätta stopp för dessa människor i vårt samhälle, jag vill att det ska bli mer straffbart att skada och döda djur i vårt samhälle, för det är pinsamt att detta får ske runt om i världen.
Jag hoppas och ber att djur ska få mer plats och rättighet.
Djurens framtid är i våra händer, frågan är hur VI tillsammans ska kämpa för deras välbefinnande.
Ge ett hjälplöst djur en hjälpande hand, det är alltid en början.
Älska ditt djur, och du får känna villkorslös kärlek.


källa: mybeautifulfriday.com

Skaffa djur + Ansvar:

Det finns många som köper husdjur utan att ens tänka på allt jobb och ansvar man måste ha för att ta hand om djuret. De köper kanske katten eller hunden när de är kattungar och valpar, då de är som sötast, och sen ju äldre de blir, desto mer lessnar ägarna. De vill bli av med all börda och vill genast bli av med sitt husdjur.

Detta är ett problem i vårt samhälle som jag vill lyfta fram och få många människor att förstå. Ett djur är ett liv, ett djur har känslor, ett djur förstår mer än vad vi egentligen tror.

Våra husdjur begär inte mycket, de vill ha ett kärleksfullt hem, ett hem där de känner trygghet. Tyvärr är det inte alla djur som får känna sig trygga i sitt hem, som får känna sig oälskade och oönskade. Det är dom djur jag vill hjälpa, det är dem djurägarna jag vill ska ta sitt ansvar, för det är dem ägarna jag vill ska förstå vad de egentligen håller på med. Det är inte acceptabelt att ett djur ska lida pga människor som inte har känsla att kunna ta ansvar för sina handlingar, djuren förtjänar att få ett riktigt hem, ett hem där man vet vad ansvar är, och hur mycket ett djurs liv är värt.

Vi måste börja visa de oansvariga djurägarna att vi har fått nog av deras handlingar, att vi vill det bästa för våra djur i vårt samhälle. Därför tycker jag att det inte vore mer än rätt att ha ett slags tillstånd innan man skaffar djur, som visar att man skaffar djur av rätt anledning, som visar att man kan ta hand om sitt älskade husdjur.

Våra husdjur förtjänar ett kärleksfullt hem, så börja ta ditt ansvar som djurägare, och se till att våra djur blir väl omhändertagna.

Ett djur är ett liv, kom ihåg det.


källa: mybeautifulfriday.com


VI MÅSTE GÖRA NÅGOT! KRAM, NOREA <3


Kommentarer
Postat av: Elin

sv: härligt! tack detsamma :D

några planer för morgondagen?

2011-01-15 @ 23:39:10
URL: http://enord.blogg.se/
Postat av: Gustaf

Riktigt riktigt bra skrivet!

2012-03-29 @ 16:46:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0